LICHTKOEPELS


Polyplex gaat na 68 jaar stoppen met de verkoop van lichtkoepels, plaatmateriaal en het maken van Acrylaat halve bollenVoor kunststof plaamateriaal en voor lichtkoepels (en toebehoren) kunt u terecht bij Multiplastics in Geleen. Telefoon: 046-7111750 info@multiplastics.nl. Specifiek voor de lichtkoepels: karinlutgens@multiplastics.nl

Wij produceren al sinds 1950 lichtkoepels

.
Polyplex koepels kunt u vinden op daken in heel West-Europa: van Italie tot Denemarken.
Het grootste project dat we uitgevoerd hebben is in Velizy (bij Parijs): 2400 koepels op de daken van de Compagnie de Telephone.

Onze lichtkoepels zijn leverbaar in diverse vormen: vierkante, rechthoekige, ronde en piramide. Afhankelijk van de gewenste isolatie, kunt u kiezen voor enkelwandig, dubbelwandig driewandig of vierwandig in helder (lichtdoorlaat EW is 92%) of opaal (lichtdoorlaat EW is 81%).

Isokoepel: In diverse maten is zelfs een zeswandige koepel mogelijk!

Wij assembleren de lichtkoepels uit hoogwaardig Acrylaatglas (PMMA) of Polycarbonaat (PC) van gerenommeerde fabrikanten.
Deze materialen kenmerken zich door enkele zeer specifieke eigenschappen:

Acrylaatglas

  • Grote weersbestendigheid
  • Blijvend hoge lichtdoorlaat
  • Grote sterkte (tot 25x sterker dan normaal glas)

Polycarbonaat

  • Grote weersbestendigheid
  • Blijvend hoge lichtdoorlaat
  • Grote sterkte en hoge slagvastheid (tot 300x sterker dan normaal glas)

Een lichtkoepel kan ook als ventilatiesysteem gebruikt worden in combinatie met een PVC of Polyester opstand en ventilatieraam. Afhankelijk van de maat worden de ventilatiesystemen als solo of tandemtype geleverd (enkele of dubbele openingsspindel).
De afmetingen 40x70cm t/m 100x130cm kunnen ook als dakbetredingsunit geleverd worden. Hierbij is het PVC raam voorzien van een snel openingsmechanisme en raamuitzetbeugels, waardoor een openingshoek van ca. 70° bereikt kan worden.

Opstanden

Voor al onze lichtkoepels leveren wij ook een passende opstand voor montage op het dak. U kunt hierbij kiezen uit de volgende mogelijkheden:

PVC opstand met of zonder raam (dagmaat + 20 cm)
Polyester opstand met of zonder raam (dagmaat + 25 cm)
Glasraam met ventielatie raam