PLEXIGLAS LIJMEN

Het lijmen van plexiglas


Wilt u plexiglas (acrylaat) lijmen? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Hier leggen we u uit hoe u het beste plexiglas kunt lijmen. Met een goede acrylaat lijm en de juiste methode is plexiglas zeer goed te lijmen en is de verlijming heel sterk.

Polyplex adviseert u Acrifix lijm te gebruiken om het beste resultaat te behalen. Acrifix lijm zorgt ervoor dat de oppervlakten die u gaat lijmen week worden en dan samensmelten tot een geheel.

Om een mooi strak resultaat te krijgen kunt u het beste de kanten die u gaat lijmen eerst vlak schuren en polijsten; bekijk daarvoor POLIJSTEN PLEXIGLAS.

Als u klaar bent met het schuren en het polijsten moet u de delen eerst goed schoon maken. Dat kunt u het beste doen met een antistatische reiniger en afdrogen met een niet pluizende doek.

Bij een haakse verbinding doet u de lijm smeren op een deel, nooit alle twee de delen insmeren. Als u een deel hebt ingesmeerd met de lijm, kunnen de delen tegen elkaar aan gefixeerd worden. Doe dit met een blokhaak, daarmee zorg u dat het een haakse verlijming wordt. Houd de twee delen die gelijmd zijn zeker 15 minuten gefixeerd, na die 15 min kunt u weer een nieuw deel lijmen.

Het duurt 24 uur voordat de verlijming helemaal zijn volle sterkte heeft! Is het van belang dat de verlijming zeer sterk wordt , dan kunt u na die 15 minuten aan de binnenkant waar de twee delen samen komen ook nog lijm op smeren. Op deze manier heeft u een hele sterke verlijming en zo kunt u zelfs een kap of een kubus maken met plexiglas!

Benodigdheden voor lijmen van plexiglas:

  • Acrifix lijm
  • Een doek die niet mag pluizen
  • Burnus antistatische reiniger
  • Blokhaak